Vereniging

De volleybalclub Actief is op 20 Oktober 1961 opgericht in de gemeente Eelde. Sinds die tijd is de vereniging uitgebreid met vele jeugdleden, seniorleden en recreanten. De leden komen niet alleen uit Eelde en Paterswolde, maar ook Haren en Groningen zijn vertegenwoordigd.

Speelplezier en clubgevoel zijn belangrijk bij Actief. Naast de trainingen en de wedstrijden worden daarom ook zo nu en dan sociale activiteiten georganiseerd voor de jeugd en de ouderen. Door aansluiting bij de Nederlandse Volleybalbond (NeVoBo) hebben alle leden de mogelijkheid om competitie te spelen.

De jeugdtrainers leren de jeugd ( 8 t/m 17 jaar) op een speelse manier volleyballen en proberen hen de sport in alle facetten bij te brengen. Hier zijn de trainingen op maandag- en donderdagavond voor bedoeld. De jeugdleden spelen wedstrijden in de NeVoBo jeugd competitie. Deze is ingedeeld naar leeftijd en ieder jaar zal een compleet team over gaan naar een hoger niveau. Momenteel heeft Actief 3 mini teams (1 niveau 5, 1 niveau 4 en 1 niveau 3). Ook heeft Actief een meisjes C1 en C2 team en een meisjes A1. 

De seniorleden spelen in de regio Noord-Oost van de NeVoBo. Momenteel heeft Actief 1 dames team uitkomend in de 4e klasse.

Bij de recreanten komen teams uit voor Actief in de Noord Drentse competitie. Hoewel bij deze teams gezelligheid voorop staat, wordt er vaak fanatiek gespeeld. De dames recreanten trainen op maandagavond en de recreanten gemengd trainen op dinsdagavond.

Alle thuiswedstrijden van de club worden op zaterdagmiddag gespeeld en evenals de trainingen vinden ook de wedstrijden plaats in Sporthal Groote Veen te Paterswolde. Naast de trainingen en de wedstrijden organiseert de vereniging zo nu en dan toernooien.

Actief is met ongeveer 80 leden, 1 van de kleinere verenigingen van de omgeving Groningen. Hoewel het lastig is om teams te maken lukt het ieder jaar toch weer om een heren en dames team te formeren. Het is een vereniging die draaiende wordt gehouden door haar eigen leden. De bestuursleden spelen allemaal bij de vereniging en weten wat er leeft binnen Actief. Bij evenementen zetten jeugdleden zich vaak in om nieuwe leden aan te trekken en om te laten zien hoe leuk volleybal is. Dit alles is geheel vrijblijvend.

Een frisse blik op zaken is altijd welkom en ieder nieuw lid kan een steentje bijdragen aan de goede sfeer binnen de vereniging.